Happy new year 2019!

Brinkmeier Elands architecten wensen jullie allemaal een goede start voor het nieuwe jaar 2019!

Transformatie in Almere

Aan de rand van de Kruidenwijk van Almere Stad staan enkele vrijstaande bedrijfsgebouwen op de grens van een woon- en een bedrijventerrein. Eén van deze gebouwen wordt getransformeerd naar een woongebouw met een hedendaagse uitstraling.

 

Brinkmeier Elands architecten heeft samen met Holger Mührmann van Intarcdesign een plan gemaakt om het drie verdiepingen tellende bouwwerk om te bouwen naar zeven appartementen met elk een eigen buitenruimte. De appartementen zijn ca. 40 m2 groot en geschikt voor starters of alleenstaanden. Dit type woning is in deze wijk en in heel Almere op dit moment nog niet te vinden.

 

De gevels krijgen een make-over. Door de bakstenen gevel in de kleur wit te schilderen, de kozijnen en de stalen constructie van de balkons een antraciet kleur te geven en grote glasdeuren toe te voegen op de begane grond en bij de balkons krijgt het gebouw een frisse en eigentijdse uitstraling.

 

Op het maaiveld zijn voor elke woning een parkeerplaats en tuintjes voor de appartementen op de begane grond gepland. Ook is er ruimte voor bloemen, planten en hagen op de grenzen van de tuinen en het openbare gebied. De toegevoegde groene elementen maken de transformatie af, waardoor het voormalige karakterloze bedrijfspand een vriendelijk woongebouw zal worden.

Borrel in de tuinen van MidWest

Maarten en Ute werken vanaf januari 2018 samen onder de naam Brinkmeier Elands architecten vof. Wij nodigen uit voor een borrel in de tuinen van MidWest op de Cabralstraat 1 in Amsterdam. Tussen 16:00 en 20:00uur zijn jullie welkom. Laat even weten dat je komt.

Stage bouwkundig tekenaar/architect

Brinkmeier Elands Architecten zoekt een bouwkundig tekentalent. Het bureau richt zich op de particuliere markt maar heeft ook veel terugkerende professionele opdrachtgevers in en rondom Amsterdam. Wij zoeken iemand die graag bouwkundige tekeningen maakt en goed kan werken met ArchiCad, Autocad of Sketchup.

 

De werkzaamheden zijn o.a.:
- Bouwkundig tekenwerk van renovaties en uitbreidingen van woongebouwen (situaties, plattegronden, doorsneden, gevels, details en 3D’s)
- Uitwerken van tekeningen naar NEN 2580
- Woningen opmeten en documenteren
- Splitsingstekeningen
- Indienen van omgevingsvergunningen
- Klantenbezoek en communicatie
- Uitzoeken van bestemmingsplanregels, bouwregels en welstandsnota
- Deelname aan het wekelijkse werkoverleg

 

Wij bieden een passende stagevergoeding. Ons kantoor zit vlakbij het Mercatorplein en we werken in een voormalig schoolgebouw. Bel of mail met ons als je meer informatie wilt of voor het maken van een afspraak!

 

ute@brinkmeierelands.nl

0648336125


Excusie

Ute Brinkmeier, Maarten Elands en Holger Mührmann hebben 10 jaar geleden als ontwerper, architect en projectleider bij verschillende grotere architectenbureaus gewerkt. De drie gingen op stap om enkele gerealiseerde projecten in Noord-Holland, Gelderland en Overijssel nu weer op te zoeken.

 

1. Appeldoorn: 68 soziale woningen met parkeergarage en vier wooneenheden voor dementerende van AHH Architectuurstudio Herman Hertzberger.

https://www.ahh.nl/index.php/nl/projecten2/14-woningbouw/66-de-witte-wolken-apeldoorn

2. Appeldoorn: Uitbreiding ziekenhuis van A/d Amstel architecten.

http://www.adamstel.nl/portfolio/gelre/

3. Zwolle: Uitbreiding/nieuwbouw ziekenhuis van Albert en van Huut.

http://www.albertsenvanhuut.nl/architecture-and-interior/health-care/hospital-isala-klinieken-zwolle/

4. Zwolle: Gezond en ecologisch vakantiehuis in aanbouw.

5. Heerhugowaard: Stadhuis met bibliotheek van Hans van Heeswijk.

http://heeswijk.nl/pers/boeken/gemeentehuis-bibliotheek-en-parkeergarage-heerhugowaard.html

6. Zaandam: 54 appartementen in Zaandam van Dick van Gameren en Bjarne Mastenbroek.